keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Lukuvuosi herättää opiskelijakaupungin

Tänään oli lukuvuoden 2007-2008 avajaiset. Olimme ylioppilaskunnan hallituksena mukana avajaisjäykistelyissä, joiden jälkeen hieman rennommat jatkot Sohwilla. Virallisen osuuden antia olivat lähinnä rehtori Sallisen ja oppilasjohtaja Lyhdyn puheet. Ainon puheesta hieman.

Rehtori Sallisen puhe oli hyvin odotettu. Puhe keskittyi kolmeen asiaan: yliopistolain uudistukseen, Sisä-Suomen yliopistoallianssin luomiseen ja Jyvässeudun kehitykseen.

Itseäni puheessa ilahdutti eniten rehtorin erittäin selkeä kannanotto Jyväskylän seudun kehityksestä. On sanomattakin selvää, että ilman yliopistoa Jyväskylä olisi aivan toisenlainen kaupunki. Jyväskylä tarvitsee kehittyäkseen yliopistoa ja toisinpäin. Siksi onkin tärkeää, että Jyväskylä kehittyy ja tukee yliopistoa. Tämä tukee myös opiskelijoita. Tässä tehtävässä on myös opiskeijayhteisöjen mahdollisuus vaikuttaa opiskelijoiden viihtyvyyteen ja hyvinvointiin.

Jotta Jyväskylä on tulevaisuudessakin haluttu opiskelijakaupunki, on esimerkisi ehdottoman tärkeää, että kaupungissa on tarjolla laadukasta asumista ja sen ympärille rakennettuja palveluita. Opiskelija todellakin elää myös kampusalueen ulkopuolella, ja sen näin syksyn tultua myös huomaa. Fukseja ja vanhoja ympäri kaupunkia. Jyväskylä on opiskelijakaupunki ainakin vielä.

Ei kommentteja: