torstai 20. syyskuuta 2007

Viekö ylioppilaskuntatoiminta aikaa? (Osa 1)

Olen koko viikon yrittänyt valmistautua ensi viikon yleiseen tenttipäivään. Tänään on jo torstai, ja luettua olen saanut noin 30 sivua. En syytä tästä ylioppilaskuntatoimintaa, mutta...

Päätin, että tästä torstaista viikon ajan kirjaan tänne ylioppilaskuntatoimintaan tai siihen läheisesti verrattavaan toimintaan käyttämäni ajan. Läheisesti siihen kuuluvaksi lasken edarivaalityön. Kaljalla istuminen ja facebook jäävät virallisen laskennan ulkopuolelle.

Alkaa.

Torstai 20.9.

- 8.00 - 10.30 Hallituksen kokous
- 10.30 - 12.00 Kokouksen jälkeen yleistä hengailua yo-talolla ja ruokailu Ilokivessä.
- 12.00 - 13.30 Vaaliasioiden hoitoa ja Jyypää-kolumnin hahmottelua.
- 13.30 - 15.00 Luulin, että on ruokalaryhmän kokous, vaikka se onkin vasta ensi torstaina. Eli siis yleistä hengailua talolla ja kolumnin hahmottelua.
- 15.00-18.45 Edustajiston iltakoulu. Aiheena yo-kuntamme strategia ja visio. Oli oikeasti antoisaa ja mukavaa puuhaa. "Animaliasta akateemisuuteen."

Ylimalkaisesti laskettuna päivän saldo ylioppilasliikkeen hyväksi on noin 7 tuntia. Päälle siis yo-talolla maleksiminen ja facebookin käyttö. Kaikki edellä mainittu pois opiskelusta. Tänään oli onneksi sentään kaljaton puuhapäivä.

Ajattelin vielä jatkaa iltaa aatteen parissa. Onko tämä oikeasti tämän arvoista?

1 kommentti:

Eero Tikka kirjoitti...

Kuulostaa epäilyttävän tutulta, tosin itse olen lukenut noin 50 sivua, joka on toki pohjanoteeraus sekin. Omalta kohdaltani epäilen tosin, että aktiivisuus on pelkkää opiskelulaiskuuden peittelyä, vaikka tosiasia onkin, että kaikenlainen järjestötyö on omiaan viemään juurikin tuon 7 tuntia päivässä. Aika harvassa taitaa olla sellaiset, jotka pystyvät vastaavaan työssäkäynnin lisäksi.