tiistai 2. syyskuuta 2008

Hätistää

Kuten jo 25.8. kirjoittelin Kokoomuksen varapuheenjohtajasta ja hänen ei-ei-ei-linjasta, ei tämänpäiväinen Demareiden ehdotusten lyttääminen tullut mitenkään pyytämättä ja yllättäen. SDP:n kesäkokouksessa puheenjohtaja Urpilainen nimittäin ihmetteli Kokoomuksen käyttämiä argumentteja maksutonta päivähoitoa vastaan, kun Kokoomus on argumenttien puuttuessa ryhtyneet pelottelulinjalle.

Kokoomuksen Virkkunen ehti tänään siis ampumaan alas Urpilaisen väitteet puolueen käyttämästä pelottelutaktiikasta. "Urpilainen väitti Kokoomuksen pelottelevan, että SDP:n vaatimus ilmaisesta päivähoidosta tarkoittaisi perheille pakkoa viedä lapset päivähoitoon." Näin Virkkunen Kokoomuksen verkkolehdessä. Kuitenkin kesäkuussa Virkkunen itse kirjoittaa blogissaan, että sosialidemokraatit tahtovat hätistää kaikki lapset kotoa päiväkoteihin. Lainaus Virkkusen blogista: "He (sosialidemokraatit) haluavat hätistää lapset kotoa päiväkoteihin." Eihän kotoa hätistäminen pakottamista tietenkään vastaa, mutta...

Niin tai näin, on päivähoitokeskustelu jäänyt kokonaisuudessaan hieman mitättömäksi, kun päähallituspuolueet eivät ole uskaltautuneet asiasta syvemmin keskustelemaan, vaan tyytyvät heittämään hataria argumentteja esitystä kohtaan. 

Ei kommentteja: