torstai 3. toukokuuta 2007

JYYn hallitus fiilistelee

Ylioppilaskuntamme edustajiston jäsen Heikki Sivonen (kokoomusopiskelijat) kirjoittaa blogissaan, että JYYn hallituksen rahankäyttö perustuu fiilikseen.

Pakko sanoa, että edaattori Sivosella on mennyt hieman puurot ja vellit sekaisin. Edustajisto päätti äänestyksen jälkeen lähettää kehy-aloitteen hallituksen valmisteluun. Hallitus ei ole asiasta päätöstä tehnyt. Eikä senttiäkään rahaa vielä jakanut. Kannattaisi Sivosenkin tutustua ylioppilaskuntademokratiaan. Samaa tutustumista suosittelisin myös Eero Tikalle, joka kehottaa "moraalisen vastuun kantajia" jättäytymään demokratian ulkopuolelle. Se on sitä aitoa demokratiaa.

Tutustumalla hallituksen päätösluetteloihin huomaa, että hallituksen kevät on pitkälti mennyt vaalivaikuttamisen ja muun opiskelijan edunvalvontaan liittyvän työn äärellä. Ja jos hallituksen rahankäyttöä haukutaan fiilistelyksi, on hyvä huomata, että myös kokoomusopiskelijat ovat olleet edustajistossa hyväksymässä tämän vuoden budjettia, jonka raameissa ollaan fiilistelty.

Hallituksen jakama raha on tänä keväänä kohdenut lähinnä yleis- ja projektiavustusten kautta ylioppilaskuntamme jäsenten hyvinvointia edistävään toimintaan. Minusta on ainakin mukava fiilistellä sillä, että jäsenet saavat sitä yhteistä hyvää, jota ylioppilaskunnallamme on.

Ps. Oppositiopolitiikkakin kannattaa perustaa faktoille, ei fiilikselle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Kirjoitit:
"Edustajisto päätti äänestyksen jälkeen lähettää kehy-aloitteen hallituksen valmisteluun. Hallitus ei ole asiasta päätöstä tehnyt. Eikä senttiäkään rahaa vielä jakanut."

Demokratiasta en kiistele ja tunnen sen hyvin. Hallituksen puoltama kehitysapualoite on vain yksi esimerkki siitä mikä on hallituksen halu pysyvästi sitoa tiettyjä osuuksia budjetista. Se on lyhytnäköistä politiikkaa.

Olli-Pekka kirjoitti...

Edustajiston enemmistöpäätöksellä aloite lähetettiin hallituksen valmisteluun. Asiaa ei ole vielä käsitelty, eikä rahoja sidottu.